The common reasons for the power loss of the laser marker

For laser marking machine ,if it takes a long time to use and is prone to some unexpected situations. For example, many users have found that the power of the laser marking machine has decreased. The following are some common reasons for the power loss of the laser marker.

1. Marking speed is too fast.
Solution: Slow down the marking speed appropriately.

2. The laser power supply voltage drops, causing the laser output power to drop.
Solution: Replace the power supply.

3. The optical path system is not accurate.
Solution one: adjust the laser.

Solution 2: Adjust the position of the beam expander. The incident light should be at the center of the aperture of the beam expander. And the exit light should be at the center of the exit hole.

4. The surface of the work piece is not on the focal plane
Solution: Adjust the surface of the work piece to the focus.

5. Beam mirror position and direction are not accurate.
Solution: Adjust the position of the beam expander.

6. The laser entering the galvanometer is off center
Solution: Adjust the laser.

7. Lenses on lenses and lenses
Solution: Clean or replace.

8. The equipment has been used for too long
Solution: Need to inflate or replace with a new laser.

When the laser marking machine is in maintenance and repair. Some operations require professional technicians to complete it. Do not disassemble and repair it yourself. Otherwise, it will not only damage the performance of the equipment. But also cause damage to the operator.

If you still don’t understand, please contact Focuslaser

Email: sales@focuslaser.net

whatsapp:+8615102000818